Samephysics

Een grappig abyss spelletje waarbij je de kratten weg kunt klikken. Ze vallen alleen niet zo netjes neer. Probeer zoveel mogelijk combinaties weg te klikken. Je kunt ook de boel door elkaar schudden, en enkele kratten wegklikken, maar dat mar maar een bepaald aantal keer (zie de telling rechts).

8 / 10
Grow Island

Je eiland moet groeien en groeien. Klik de dingen in de juiste volgorde aan.

8.3 / 10
Caramba

Raak twee ballen van dezelfde kleur: Caramba! Houd er wel rekening mee dat de basale natuurkundige wetten zoals zwaartekracht meetellen in dit spelletje.

8 / 10
Shrink it

Shrink it is een leuk denk spel waarin je de smiley naar het doel moet krijgen. Dit doe je door 'massa' te herverdelen over het level.

7.8 / 10
Zubo Zurfing

In Zubo Zurfing gebruik je trillingen om je Zubos naar de andere kant te krijgen. Verzamelen alle sleutels en pas op voor hindernissen in dit spel.

6 / 10
Little Big Balance

Pak de sterren door torens te bouwen. Let op de balans, het is minder makkelijk dan je zou denken!

8 / 10
Electric Box

Kun jij de electriciteit van generator naar de gebruiker leiden? Gebruik stoom, water, licht, magneten, lasers en meer om de electriciteit om te leiden.

8.1 / 10
Perfect Balance

Draai de blokken zo om dat ze op de grijze paal blijven staan. Het is niet altijd makkelijk. vooral niet als je daarbij ook nog ergens een paar bollen kwijt moet!

8 / 10
Crazy Graviton

Het is de bedoeling in dit spelletje dat je zoveel mogelijk nanoparticles probeert te pakken. Als de tijd bijna om is moet je snel naar het eindpunt toe.

6 / 10
The Scale of the Universe

In dit spelletje kun je heel ver in en uit zoomen. Zo kun je de grootte van allerlei dingen vergelijken. Van de kleinste deeltjes in de wereld tot de grootste dingen in het universum!

9.3 / 10
Elements

Draai met de muis het hele beeld om de juiste blokken te raken en zo de 25 levels uit te spelen. Als je er eenmaal achter bent wat de verschillende blokken allemaal doen, dan hoef je er alleen maar op te letten dat je niet te duizelig wordt!

8 / 10
Splitter

Snij de stukken hout door en ook de koorden om de bal langs de ster naar de koperen cirkel te krijgen. Je kunt alleen niet door de bakstenen en het metaal heen snijden.

7.9 / 10
Electric Joint 2

Probeer de positieve en de negatieve te verbinden met elkaar, het moet steeds om en om.

0 / 10
Drop It Game

Zorg dat de juiste stenen het level verlaten. Gooi ze de juiste kant op en verplaats de andere stenen goed.

8 / 10
Contour

Laat het metalen balletje over het juiste vakje rollen. Klik om een deel van het veld te verhogen of te verlagen om de bal aan het rollen te krijgen.

8 / 10
Cut the Rope Experiments

Cut the Rope Experiment is een uitdagend zwaartekracht spelletje. Het monstertje wil alle snoepjes opeten. Snij de touwtjes in de juiste volgorde door zodat snoepje eerst alle sterretjes raakt en dan in de mond van het monstertje terecht komt!

0 / 10
Magnetism 2

Dit is het tweede deel van Magnetism, en ziet er nog een stuk mooier uit. Maak gebruik van wat basale natuurkunde. Gebruik de magnete om de metale bal in de pocket te krijgen.

8 / 10
Magnetism

In magnetism moet je de magneten gebruiken om de metale bal in de pocket te krijgen.

8 / 10
Walking on the Shadows

Beweeg de voorwerpen door het level en zorg dat de juiste schaduwen in het level vallen. Je kunt over de schaduw heen lopen. Vind zo de weg naar de deur.

10 / 10
Words and Physics

Kun jij steeds de raadsels oplossen? De woorden zijn hints voor wat je moet doen. Denk goed na over wat de hints betekenen en los elk level op!

0 / 10
Mass Attack

Zorg er voor dat je balans brengt in dit spel, Mass Attack.

8 / 10
Natuurkunde Ganzenbord

Walk the little lamp over the board in this version of Game of the Goose and answer

7.8 / 10
Electric Box 2

Gebruik allerlei apparaten om de stroom van de generator via alle stukjes bedrading naar het eindpunt te krijgen. Kun jij uitvogelen waar je alles moet neerzetten?

8 / 10
Disease Warrior Rampage

Schiet alle andere bacteriƫn en pak de muntjes om upgrades te kopen. Kan je ook alle power-ups op pakken en de baas verslaan in elk level?

8 / 10
World of Science

Ik dit spelletje woon je op een heel klein planeetje. Leef er milieubewust en hou ook je poppetje in een goed humeur. Bouw een groentetuintje en zorg dat alles goed loopt. Je kun in het schuurtje werk doen om wat geld voor upgrades te verdienen.

0 / 10
Top Figures

Hoeveel balken kan jij tussen deze structuren uit trekken zonder dat het jongetje in het water valt? Een grappige, licht verslavende puzzel.

8 / 10
Huje Tower

Help de Hujes uit het riool te ontsnappen. Plak deze grappige beestjes aan elkaar en maak een stevige toren. Hou rekening met de wind en maak de toren zo hoog mogelijk!

8 / 10
Gravity

Vlieg rond de planeet en volbreng een aantal missies. Je kunt best ver vliegen, maar de zwaartekracht trekt je altijd terug naar de planeet Generica. Probeer up de platformpjes te landen.

8 / 10
Spin the black circle 2

Draai het wiel, maak gebruik van de zwaartekracht en krijg het balletje bij de uitgang. Pas op voor de stekels!

8 / 10
Collider

Plaats de ballen bovenin het scherm en laat de positieve en negatieve ballen elkaar doen verdwijnen. Soms zul je de volgorde moeten uitvogelen, maar soms komt het ook heel erg op timing aan.

8 / 10
Pipeworks

Altijd al loodgieter willen worden? Dat komt goed uit! In dit spel dien je het water op ordentelijke wijze af te voeren. Pas op voor obstakels in het spelvak en probeer de bonus punten te verzamelen. Let alleen wel op de waterdruk als je te traag bent dan morst al het water over de vloer!

8 / 10
Contrast Cannon

In deze puzzel met kanonnen moet je met je kogels de juiste genummerde blokken raken. Als de kogel in het andere vak raakt, dan valt hij de andere kant op.

8 / 10
Fantastic Contraption

Gerbuik in dit spelletje allerlei verschillende voorwerpen om een constructie in elkaar te zetten die ervoor zorgt dat de bal in het goal veld komt te liggen.

8 / 10
The Contraption

Sleep de magneten, lopende banden en andere objecten het veld in en probeer daarmee de bal naar de pocket te krijgen. Er zijn een tijdslimiet op. Als je een object niet nodig hebt, versleep het dan naar de prullebak.

8 / 10
Banana Foot Fox Dog

Banana Foot Fox Dog is een lastig denk spelletje. Gebruik allerhande artikelen om de oogbal in het portaal te krijgen. Let hierbij op de obstakels en hulpmiddelen die verspreid zijn over het level.

2 / 10
Particle X

Kun jij het rode deeltje door het level krijgen? Raak de knoppen aan om de geweren aan en uit te zetten, maar raak verder niets aan, anders explodeert het!

0 / 10
Cut the Rope: Time Travel

Kun jij alle kleine groene monstertjes voeren? Er zijn meer monstertjes per level in dit spelletje. De monsters houden van snoep, dus snij steeds de touwtjes door om de snoepjes in de mond van het monstertje te laten vallen. Veel plezier met dit leuke puzzel spelletje!

0 / 10
Piggy Bank Adventure

Er zwaait een muntje heen en weer aan een touwtje in Piggy Bank Adventure. Snij het touw op het juist moment door om de munt in het spaarvarken te laten vallen. Probeer ook de sterretjes te verzamelen.

0 / 10
Super Sticky Stacker

Net als Super Stacker 2 stapel je blokken, maar in Super Sticky Stacker blijven ze plakken!

0 / 10
Moving Up

Schuif de balk omhoog om aan de stekels te ontkomen in Moving Up. In 'Level Mode' moet je de balk kantelen om het balletje in het geruite putje te laten rollen terwijl je alle andere gaten ontwijkt. In 'Endless Mode' moet je proberen zo hoog mogelijk op te klimmen met de balk. In deze versie moet je alle zwarte gaten ontwijken. Veel succes!

0 / 10

Hoe goed ben jij in natuurkunde?

Natuurkunde of fysica is van oorsprong de wetenschap die algemene eigenschappen onderzoekt van materie. Er zijn nu ook leuke online natuurkunde spelletjes waarin verschillende onderdelen van de fysica terugkomt, zoals: straling, warmte, licht, magnetisme, elektriciteit, evenwicht en beweging. Speel snel een leuk natuurkunde spelletje.

Dit vinden wij de leukste spellen:Samephysics, Grow Island, Caramba, Shrink it, Zubo Zurfing, Little Big Balance, Electric Box, Perfect Balance, Crazy Graviton, The Scale of the Universe