Tags >

Sprookjes

Happy Heks

Zoek de ingredienten voor de toverdrank, sla ondertussen de vijanden met je bezem.

8.1 / 10
Hans & Grietje

Hou je van lekker snoepen? Vul het landschap met lekkernijen in dit Hans en Grietje spel. Zet het snoephuisje neer, kies allerlei lieve diertjes, en leg allerlei lekkere snoepjes en schoteltjes cake op de weg.

8.2 / 10
Belle Mastermind

Speel mastermind met de figuren uit de sprookjes film Belle en het Beest. Je mag kiezen of je met drie of met vier vakjes wil spelen.

7.1 / 10
Royal Story

Zet planten neer en koop dieren. Voer de dieren en maar mooie producten om te verkopen zodat je geld kunt verdienen om je koninkrijk uit te breiden. Kun jij de kwaadaardige heks Altessa verslaan?

7.5 / 10
Fluiten met Sneeuwwitje

Sneeuwwitje en de zeven dwergen houden erg van muziek maken. Let op en doe precies na wat zij deden. Is jouw geheugen goed genoeg.

8 / 10
Sneeuwwitje Aankleden

Kleed Sneewwitje aan als een echte sprookjes prinses in dit leuke aankleed spelletje. Kies de jurken en topjes die jij het mooist vindt.

8 / 10
Hood: Episode 3

In dit deel van Hood zit je nogsteeds achter de heks met het rode kapje aan. Er is veel vreemds gaande in het dorp en het bos. Kun jij deze zaak oplossen?

0 / 10
Hood: Episode 1

In dit spel ben je een weerwolf. Je bent er op uit gestuurd om een heks te vinden en te doden. Maar wie is de heks, en is ze wel echt kwaadaardig? Zoek in het dorp en het bos en praat met de dorpelingen. Kun jij het een en ander ontdekken?

7.3 / 10
Duckling Adventure

Zoek goed naar alle verschillen tussen de plaatjes. Kun jij ze vinden? De plaatjes komen allemaal uit het verhaal van het lelijke eendje.

0 / 10
Frankie Stein Threaderella

Frankie Stein, een van de hoofdfiguren uit Monster High, gaat naar een verkleed feestje. Het thema is sprookjes, en Frankie gaat als Assepoester. Kun jij haar helpen een mooi kostuum uit te kiezen?

9 / 10
Rapunzel's Rotten Teeth

Raponsje heeft zo lang in de toren gezeten dat ze haar tanden lang niet heeft gepoetst. Kun jij tandarts spelen en haar tanden weer mooi maken?

9 / 10
Jumping Trol

Houd de Trol in de lucht en speel alle voorwerpen weg in deze sprookjes versie van Arkanoid. Als het veld leeg is, spring dan door de hoepels of tik de plant aan om een bloemetje te laten groeien. Hierdoor gaat het deurtje open en kan de trol door naar het volgende level.

8 / 10
Teen Tinker Bell Fairy Tale High

Kleed Tinker Bell mooi aan voor haat eerste schooldag op Fairy Tale High. Tinker Bell is nu een tiener, en heeft een hele nieuwe look. Pas allerlei leuke kleding aan.

9.3 / 10
Save the Fairyland

Help het meisje alle sprookjes weer in orde maken. De spookjesfiguren zijn behekst en een beetje verwaardeloosd. Kun jij ze allemaal weer opknappen en beter maken?

5 / 10
Elfje Aankleden

Kleed dit elfje in sprookjesachtig mooie jurken. Kies haar kapsel, en de kleur en vorm van haar vleugels. Zoek er ook een mooie jurk en schoenen bij uit, en natuurlijk juwelen! Wat voor een elfje wordt die van jou?

8 / 10
Fairytale Dressup

Kleed dit meisje aan als een prinsesje. Er zijn veel verschillende kostuums die allemaal een beetje aan de Disney princessen doen denken.

8.3 / 10
Hood: Episode 2

Je zoektocht heeft je het spookbos in geleid. Je hebt de machine gevonden, maar hoe krijg je dat ding aan de praat? Praat met de personages om te ontdekken hoe je verder kunt komen.

8.3 / 10
Snow White House Makeover

Sneeuwwitje zorgt voor de dwergen en hun huisje in het bos. Kun jij haar helpen alles schoon te maken en netjes op z'n plek te zetten terwijl de dwergen in de mijn werken?

10 / 10
Gretel and Hansel

Dit kunstzinnige spel gebaseerd op het bekende sprookje is een van de leukere escape spellen van de laatste tijd. Loop rond, combineer objecten en overleef de gemene fratsen van de gemene stiefmoeder!

8.1 / 10
Fairy Fishing

Vang met deze kabouters geen vissen maar elfjes. Probeer en zoveel mogelijk te pakken met je grijper. De tinkerbel feeen kun je ook pakken, maar die zullen proberen de andere elfjes die je pakt te bevrijden.

8.2 / 10
Sneeuwwitje Kleurplaat

Geef sneeuwwitje en de 7 dwergen de juiste kleur in deze mooie kleurplaat.

8 / 10
Roodkapje Opmaken

Maak Roodkapje op met je beautycase. Kies de mooiste outfit, het leukste kapsel, en de make up dit jij het best vind passen om haar in een echte sprookjes prinses te veranderen.

8 / 10
Cinderella Story

Cinderella is de engelse naam van Assepoester. Ga op avontuur met je eigen Assepoester-achtige personage. Je kunt kiezen uit een meisje of een jongen als held. Kijk uit voor de Boze Heks en haar helpers. Speel allerlei speciale sprookjes-opdrachten uit zoals een zoektocht naar glazen schoentjes en voorbereidingen treffen voor het grote bal. Ontmoet allerlei andere bekende en minder bekende sprookjesfiguren zoals de Prins, de Fee├źn Peetmoeder, en Raponsje. Veel plezier met spelen!

0 / 10
Assepoester Helpen

Help Assepoester al de klusjes die ze van haar gemene stiefmoeder moet doen op tijd af te krijgen zodat ze nog naar het bal kan om met de prins te dansen.

8 / 10
Run Red Run

Ren met Roodkapje weg van de grote boze wolf. Zorg dat hij je niet pakt, want dan eet hij je vast op! Spring over de hindernissen in het bos!

0 / 10
Hood: Episode 4

Je zoektocht heeft je nu naar de wereld van de geesten geleid, waar je absoluut niet welkom bent. Kun jij het meisje in het rode kapje vinden?

8 / 10
Monster Battle

De prins is ontvoerd door het monster! Kun jij Assepoester helpen alle monsters te verslaan en de prins te redden? Speel het match-3 bejewelled spelletje om allerlei magische aanvallen op de monsters los te laten! Veel plezier met spelen!

10 / 10
Alice in Clumsy Land

Help Alice door Clumsy Land heen te reizen. Als eerste moet je haar helpen het zakhorloge naar het konijntje toe te rollen. Laat het horloge niet naar beneden vallen!

0 / 10
Nelly 2: Episode 1

Nelly moet door het donkere bos komen. Kun jij haar helpen de weg te vinden? Kijk uit voor de grote beesten. Help haar beestjes te vinden die haar kunnen helpen.

8.3 / 10
Snow White at the Spa

De Disney prinses Sneeuwwitje is een dagje naar de schoonheidssalon. Kun jij goed voor haar zorgen zodat ze een heerlijke dag heeft?

8 / 10
Dwarf Coins

Je hebt per ongeluk een hele kruiwagen vol goud in de mijn laten kukelen. Rij met je karretje door de mijn en vind alle goudstukken terug. Breek de stenen zodat de goudstukken naar beneden vallen en je kar in rollen. Pak onderweg ook de rode edelstenen.

8 / 10
Fairy Tail

Kleed de sprookjes katten zo mooi mogelijk aan in Fairy Tail.

8 / 10
Heks Aankleden

Kleed dit lieve jonge heksje mooi aan. Kies de jurken en kapsels die jij het mooist bij elkaar vind passen.

7.8 / 10
Puss in Boots Dress Up

In dit spelletje kun je kiezen uit allerlei leuke kostuums om de Gelaarsde Kat aan te kleden. Kijk wat jij zelf het leukste vind staan!

10 / 10
O'Hair Babies Ever After High

Kun jij de kleine O'Hair babies mooi aankleden? Het zijn er twee. Was en verzorg de babies goed, en daarna kun jij lieve pakjes voor ze uitkiezen.

10 / 10
Fee Aankleden

Kleed deze fee zo mooi mogelijk aan met allemaal glitterende sprookjes kleren.

8 / 10
Pixie Clone Capture

Vang alle kleine Winx pixies door bellen te blazen waar de pixies in vast komen te zitten. Goed mikken met je magische bubbelstaf en probeer de bubbels niet te groot te maken, want dan knappen ze.

8 / 10
Gather X

Je moet met de kleinzoon van Jaak uit het sprookje de Bonenstaak omhakken voor de reuzen naar beneden kunnen klimmen. Verzamel stenen om te verkopen en eet vissen voor extra energie. Je kunt ook hulp inhuren.

8 / 10
Ellament

Kleed dit elfje prachtig aan in allemaal sprookjesachtige kleding. Kies uit wat jij het mooist vind. Mix en match, en vooral: Veel plezier!

8 / 10
Cerise Hood Makeover

In dit spelletje verkleed Cerise Wolf zich als Roodkapje. Kun jij allerlei mooie kleren aanpassen en de leukste combinaties uitkiezen voor haar?

10 / 10
Twisted Adventures Little Red Ridin

Spring met roodkapje van de ene planeet naar de andere. Kun jij alle konijntjes bevrijden en de sneeuwvlokjes en appels pakken? Kijk uit dat je niet valt, en ook de schaduwbeesten moet je ontwijken.

9 / 10
Centaur Monster Girl Dress Up

Dit meisje is een centaur: half paard en half mens. Kun jij haar mooi aankleden? Kies ook mooie kleuren voor haar hoeven en staart.

2.3 / 10
Cedar Wood Makeup and Hairstyles

Zoek mooie nieuwe kleren uit voor Cedar Wood en geef haar een mooie makeover. Cedar Wood is de dochter van Pinocchio in de op sprookjes gebaseerde serie Ever After High.

0 / 10
Daring Charming

Prince Charming van Ever After High, een op sprookjes gebaseerde serie, wil een makeover. Kun jij de prins helpen een mooi nieuw prinsenpak uit te kiezen? Probeer ze allemaal aan!

0 / 10
Weberella Dress Up

Wydowna Spider wil naar een Monste rHigh verkleed feestje. Het thema is sprookjes, dus gaat ze verkleed als Assepoester, Cinderella in het Engels. Hel haar mooie kleren uitkiezen.

0 / 10
Fairy Tale Evil Baby Fairy

In dit spelletje hebben alle spulletjes in de badkamer een slechterikken thema. Je moet namelijk de kwaadaardige baby Maleficent verzorgen. Kun jij haar goed wassen en drogen?

0 / 10

Er was eens een sprookje...

Een Sprookje is een verhaal of bundel verhalen dat allerlei fabelachtige elementen bevat en waar je vaak iets van kunt leren (een moraal). In het Engels heten sprookjes Fairytales. Vaak gebeuren er allemaal dingen die normaal niet kunnen. Ze zitten vol magie, heksen, elfen, kabouters, prinsessen en tovenaars. Maar daarom zijn sprookjes natuurlijk ook zo leuk! Grimm schreef heel veel sprookjes en de Efteling heeft een heus sprookjesbos. De meest bekende sprookjes ken je vast wel, zoals Sneeuwitje en de zeven dwergen, Blaauwbaard, Assepoester, Doornroosje en Repelsteeltje, Roodkapje (waar ga je heen?) en de Gelaarsde Kat. Ken je de Rattenvanger van Hamelen ook?

Sprookjes spelletjes!

In onderstaande spelletjes kom je alles tegen wat je verwacht in een sprookje: magie, toverkracht, heksen, dwergen, ridders, paarden, elfen, kabouters, draken, prinsessen en tovenaars. Veel sprookjesplezier!

Dit vinden wij de leukste spellen:Happy Heks, Hans & Grietje, Belle Mastermind, Royal Story, Fluiten met Sneeuwwitje, Sneeuwwitje Aankleden, Hood: Episode 3, Hood: Episode 1, Duckling Adventure, Frankie Stein Threaderella