Samephysics

Een grappig abyss spelletje waarbij je de kratten weg kunt klikken. Ze vallen alleen niet zo netjes neer. Probeer zoveel mogelijk combinaties weg te klikken. Je kunt ook de boel door elkaar schudden, en enkele kratten wegklikken, maar dat mar maar een bepaald aantal keer (zie de telling rechts).

8 / 10
Gravity Pods 2

In dit deel van Gravity Pods moet je nogsteeds proberen de target te raken, maar hier moet je nog vaker zelf bepalen waar de gravity pods in het veld komen te staan.

8 / 10
Epic Blast

Kun jij alles opblazen met je vuurpijlen, raketten en bommen. Probeer ervoor te zorgen dat alles in zo min mogelijk beurten onder de blauwe lijn komt te liggen.

8 / 10
Bonk.io

Speel allerlei leuke 3D levels in het leuke multiplayer .io spelletje Bonk.io! Het eenvoudige doel van dit spel – als laatste speller binnen het scherm blijven – blijkt nog niet zo makkelijk! Kies uit allerlei verschillende levels, of ontwerp er zelf eentje!

0 / 10
Sugar Sugar

Probeer elke keer de suiker in de kopjes te laten lopen. Kijk goed welke kleur in welk kopje moet en trek de lijnen. Hoe schuiner de lijn, hoe sneller de suiker zich verplaatst. Goed spel met maar liefst 30 levels.

7.7 / 10
Cut The Rope

Het snoepje hangt in elk level aan allerlei touwtjes. Kijk goed en ontdek welke touwen je moet doorknippen om het snoepje bij het monstertje te krijgen. Je zal de touwen ook in de juiste volgorde moeten doorknippen zodat het snoepje steeds de juiste kant op zwaait.

8 / 10
Dino Steak

Help de kleine dino zijn honger te stillen en pak alle stukken vlees. Pak eerst de drie kippenboutjes en als laatste de grote steak. Kun jij langs alle hindernissen rollen en zweven.

8.5 / 10
Cut The Rope 2

In dit grappige spelletje moet je de snoepjes aan het groene monstertje voeren. Hak de touwen in de juiste volgorde door en speel alle verschillende level uitdagingen uit!

7 / 10
Crazy Graviton

Het is de bedoeling in dit spelletje dat je zoveel mogelijk nanoparticles probeert te pakken. Als de tijd bijna om is moet je snel naar het eindpunt toe.

6 / 10
Monocycle

Wat is de beste manier om door Parijs te reizen? Op een eenwieler natuurlijk! Met de pijltoetsen kun je naar voren en naar achter trappen om zo je balans te vinden. Fiets over de Franse heuvels en kom zo ver mogelijk zonder te vallen. Succes!

0 / 10
Gravity Launch 2

Schiet de raket het level in en probeer de juiste dingen te raken. Bepaal de snelheid en richting en schieten maar.

8 / 10
Hamster Go Home

Help de hamster in de hamsterbol de weg het huis in te vinden. Rol over de platforms en pak alle sterretjes. Uiteindelijk moet je door de schoorsteen rollen om thuis te komen!

2 / 10
Splitter

Snij de stukken hout door en ook de koorden om de bal langs de ster naar de koperen cirkel te krijgen. Je kunt alleen niet door de bakstenen en het metaal heen snijden.

7.9 / 10
Angry Birds Space

Schiet de angry birds door de ruimte en stoot alle varkentjes om. Maak gebruik van de zwaartekracht rond de verschillende planeten om alle varkentjes te raken.

9 / 10
Nebula 44

Nebula 44 is een free 2 play sci-fi spel. Start in een kleine planeet en vecht je zelf vrij van alle alien troepen. Als kapitein moet je het opnemen tegen deze machtige aliens. Vind geallieerden om samen mee te vechten, vind grondstoffen, and koop nieuwe wapens!

8 / 10
Drop It Game

Zorg dat de juiste stenen het level verlaten. Gooi ze de juiste kant op en verplaats de andere stenen goed.

8 / 10
Zwaartekracht Raster

Draai het hele vierkant zo zodat de kleuren bij elkaar komen en verdwijnen. Zorg dat 3 van dezelfde kleur bij elkaar komen. Kun jij alle levels uitspelen?

0 / 10
Snail Bob 4: Space

Probeer de slak aan het einde te krijgen. Maak zijn weg vrij en speel met de zwaartekracht.

8 / 10
Contour

Laat het metalen balletje over het juiste vakje rollen. Klik om een deel van het veld te verhogen of te verlagen om de bal aan het rollen te krijgen.

8 / 10
Zwaarte kracht Eend

Probeer met de eend het einde van het level te bereiken door elke keer de zwaarte kracht om te draaien.

8 / 10
Gravity Launch 1

Schiet de raket de ruimte in en raak de juiste dingen. Maar let goed op want de zwaartekracht is er niet of heel anders.

8 / 10
Stonelegs 2

Je kan niet meer lopen dus je moet je verplaatsen met het zwaard. Kan jij het einde halen?

8 / 10
Doodle Jump Original

Spring van het ene platform naar het andere en kom zo hoog mogelijk met het gekke beestje. Zorg dat je de platforms niet mist en naar beneden valt!

8 / 10
Gravity Pods

De eerste paar levels zijn niet zo moeilijk, maar al snel moet je ook nog rekening gaan houden met allerlei smalle gangetjes en zwaartekracht velden. Probeer de juiste punten te vinden om je kanon op af te stellen.

6 / 10
Gravity Grid

Kun jij het bord zo draaien dat alle blokken van dezelfde kleur bij elkaar terechtkomen? De eerste paar levels zijn makkelijk, maar het wordt steeds moeilijker. Kom jij er nog uit?

8 / 10
G Switch

Ren met het mannetje door het level en probeer het einde te halen. Het enige wat je kan veranderen in het level is de zwaartekracht! Dus loopt hij ondersteboven of gewoon normaal!

8 / 10
Ninjas Never Die

Draai het level zo dat de ninja door het level kan rollen om alle muntjes te pakken. Kijk wel uit voor de spinnen, stekels, en andere dodelijke hindernissen. Daarna moet je ook nog de uitgang bereiken!

0 / 10
Water Tanker

Kun jij met de vrachtwagen de open tanker vol water naar het eindpunt brengen? Rij over de hobbelige weg maar verliest onderweg niet te veel water!

0 / 10
Disaster Will Strike 2

Laat alle bouwsels instorten zodat alles omvalt en omgestoten wordt. Je moet ervoor zorgen dat de zware stenen en muren op de eieren vallen.

0 / 10
Kitty Kibbles

In dit spelletje moet je zowel de bal als het kattenvoer proberen naar de kat de laten rollen door andere voorwerpen weg te klikken.

9 / 10
Collect The Gift

In dit spelletje moet je de Kerstman proberen te helpen alle cadeautjes te vangen in zijn grote zak. Laat de cadeaus in de zak vallen en pak onderweg de gouden sterren.

0 / 10
Gravity

Vlieg rond de planeet en volbreng een aantal missies. Je kunt best ver vliegen, maar de zwaartekracht trekt je altijd terug naar de planeet Generica. Probeer up de platformpjes te landen.

8 / 10
Doodle Physics

Bouw een zo stevig mogelijke toren. Maar je moet de toren onderste boven bouwen dus doe het goed.

8 / 10
Cargo Bridge 2

Bouw in elk level een brug die stevig genoeg is om het voorwerp naar de andere kant te krijgen.

8 / 10
Collider

Plaats de ballen bovenin het scherm en laat de positieve en negatieve ballen elkaar doen verdwijnen. Soms zul je de volgorde moeten uitvogelen, maar soms komt het ook heel erg op timing aan.

8 / 10
Bravebull Pirates

Red in elk level het meisje. Kun jij haar bereiken? Gebruik de springveren en de boren om de stier in elk level de juiste kant op de duwen en stuiteren!

0 / 10
Contrast Cannon

In deze puzzel met kanonnen moet je met je kogels de juiste genummerde blokken raken. Als de kogel in het andere vak raakt, dan valt hij de andere kant op.

8 / 10
That Gravity Game

Probeer met het mannetje elke keer aan het einde van het level te komen, maar je moet wel veel langs hindernissen en proberen de levels goed te snappen.

8 / 10
Gravitee 2

Zorg ervoor dat het balletje door de ringen gaat. Maar dat is niet zo makkelijk want er komt iets met zwaartekracht bij kijken. Kan jij de bal de juiste richting en snelheid geven?

8 / 10
Physicar

Rij rond met de vreemde auto en pak alle muntjes. Je zal niet zo makkelijk crashen, want deze auto kan op beide kanten rijden.

8 / 10
GravX

In dit uitdagende spelletje moet je de hele tijd de zwaartekracht veranderen. Maar kijk uit voor de andere robots. Die vallen ook mee! En je mag ze niet aanraken, anders is het afgelopen met je!

8 / 10
Tumble 2

Draai het hele level zo zodat de juiste bal aan het einde komt, maar let op voor de zwarte ballen. Kun jij Tumble en Sunchild bij elkaar brengen?

8 / 10
Panda Star

Verzamel met je panda alle sterren in het level. Als je geen snelheid meer hebt gebruikt dan je boost voor extra snelheid.

8 / 10
Spin The Black Wheel 2

De bal moet naar het blauwe eindpunt zonder onderweg tegen de stekels aan te komen. Draai het rad zodat de zwaartekracht ervoor zorgt dat de bal de goede kant op rolt en valt. Veel plezier!

8 / 10
Gravitee

Schiet het witte balletje naar de plek die staat aangegeven. Let wel op want je bent in de ruimte en daar is geen zwaartekracht.

8 / 10
Amazing Sheriff

Spring met de sheriff van de ene kleine planeet naar de andere. Kies het juiste moment om te springen. Verzamel de flessen en duw de aliens uit de weg. Zorg alleen wel dat je niet mis springt!

8 / 10
Dangerous Voyage

Probeer het einde van het level te bereiken door de astronauten wereld. Kijk wel uit voor de vele obstakels.

6 / 10
Orbits

Vlieg rond de wereld en land steeds op de juiste plek. Kun jij goed de draaipunten aanklikken zodat je raket niet geheel de verkeerde kant op schiet en neerstort?

10 / 10
Gravity Ball 2

Houd je bal stuiterend omhoog en vervul verschillende opdrachten.

8 / 10
Epsilon

Kun jij met de zwaartekracht omgaan? Verplaats de portals langs de muren en zorg dat de bal alle orbs raakt. Daarna moet je bij de ronde portal zien te komen.

8 / 10
Gravity Stacker

Stapel alle blokken en andere vormen in het level. Zorg dat alles blijft staan tot het einde.

8 / 10
Gravitum

Ren weg van de andere robot. Hij wil je vernietigen. Verander de zwaartekracht om obstakels te kunnen vermijden. Blijf rennen!

8 / 10
Gentle Gravity

Vind alle muntjes in elk level. Spring van blokje naar blokje en kijk uit voor de stekels en andere obstakels. Kun jij genoeg muntjes verzamelen om het losgeld te kunnen betalen en je vrouw te kunnen redden?

8 / 10
Gravity Boy

Pak alle muntjes eerst, en daarna de blauwe stip. Je kunt het level draaien. Eerst moet je de levels uitspelen met zo min mogelijk draaien, daarna kun je het proberen op zo min mogelijk tijd.

8 / 10
Anti-Gravity Disintegrator

Speel de bubbels weg door ze in groepen van vier of meer bij elkaar te schieten met de space blaster van Marvin the Martian. Maak het hele veld leeg.

2 / 10
Gravitime

Los allerlei minipuzzels op. De gekleurde blokken moeten allemaal weggespeeld worden door twee of meer van dezelfde kleur tegen elkaar aan te schuiven. Je kunt ze alleen maar verschuiven door de zwaartekracht te draaien, dus ze bewegen allemaal tegelijk. Kom jij er uit?

2 / 10
Zwaartekracht Slinger

Slinger van bal naar bal en probeer zo hoog mogelijk te komen. Laat je lekker mee slingeren en haal het hoogste punt.

0 / 10
Spini

Probeer elk level uit te spelen. Draai het level en pak alle muntjes. Kun jij het slim doen en alles pakken zonder in de vallen te tuimelen?

0 / 10
Gravitas

Kan jij de zwaartekracht verslaan. Bestuur de val en haal alles wat je nodig hebt.

0 / 10
Sunshine

Spring van de planeet af en probeer alles te pakken. Timing is alles met dit spel!

0 / 10
Gravitex

Schiet het gele balletje de juiste kant op. Mik goed en kies de juiste lijn.

0 / 10
Momentum

Probeer steeds met jouw pixel bij het gele blokje te komen. Spring met genoeg vaart door de groene deuren en dan kun je het halen. Wel goed mikken dus.

0 / 10
King Roll

Kantel het level heen en weer en rol het bolletje langs alle sterretjes om ze op te rapen. Rol dan naar de koningin. Val niet van het platform af!

0 / 10
Gravitron

In dit spelletje moet je de alien helpen om alle brandstof voor z'n raket te pakken. Om langs alle obstakels te komen moet je zo nu en dan klieren met de zwaartekracht!

0 / 10
Verge

Kun jij in deze magische wereld de monstertjes verslaan en de uitgang vinden? Kijk wel uit, want als je per ongeluk doodgaat kom je in een andere wereld terecht, en daar moet je niet te lang blijven rondhangen!

0 / 10
Swapster

Zorg ervoor dat alle boosaardige vormpjes uit het level worden weggewerkt. Laat de figuurtjes van plek wisselen totdat alleen de lieve nog over zijn. Kijk goed en maak de juiste wissels!

0 / 10
Rollin Tot

Rol met het kleine snoepje naar je grote roze vriendje om samen weg te vliegen. Pak de stereen, en soms ook het belletje om je vriendje wakker te maken.

0 / 10
Gravijello

In dit spelletje moet je met de twee aliens proberen steeds alle slijmpjes weg te spelen als je er drie of meer van dezelfde kleur bij elkaar krijgt. Kun jij ze allemaal wegspelen?

0 / 10
Cluckonauts

Schiet je kippen door de ruimte. Het is de bedoeling dat je langs de planeten komt en de raket bereikt. Gebruik de zwaartekracht van de planeten om overal langs te komen.

0 / 10
Spiters Annihilation 3

Probeer de schattige katjes te helpen alle sterren te pakken. Tegelijkertijd moet je ook alle Spiters, de monstertjes die de katten proberen te vangen, uit de weg helpen.

0 / 10
Pou Like Candy

Het snoepje zwaait steeds heen en weer aan een touwtje. Snijd alle touwtjes door en zorg ervoor dat het snoepje de juiste kant op vliegt. De snoepjes moeten steeds in Pou z'n mond vallen.

0 / 10
Cut the Rope: Time Travel

Kun jij alle kleine groene monstertjes voeren? Er zijn meer monstertjes per level in dit spelletje. De monsters houden van snoep, dus snij steeds de touwtjes door om de snoepjes in de mond van het monstertje te laten vallen. Veel plezier met dit leuke puzzel spelletje!

0 / 10
Mixed World

Help de vierkantjes alle cirkels uit het level te werken door ze van het platform af te duwen. Ieder vierkantje heeft een speciale kracht. Laat ze goed samenwerken om alle cirkels weg te duwen.

0 / 10
Cubestern 2: Night Shift

Verwijder alle blokken met de sheriff en probeer de boeven in de gevangenis op te sluiten. De boeven worden opgesloten als je ze op de gevangenis laat landen en de daar blijven liggen tot de timer afloopt.

0 / 10
Wake the Santa

Maak de Kerstman steeds wakker door de sneeuwvlok op hem te laten vallen. Klik de blokken van sneeuw en kerstversieringen weg om de sneeuwvlok te laten vallen, en pak onderweg ook een drie de gouden sterren op. Veel plezier!

0 / 10

Zwaartekracht spelletjes!

De zwaartekracht of gravitatiekracht is een aantrekkende kracht die twee massa\'s op elkaar uitoefenen. Isaac Newton heeft dit fraai beschreven. Op aarde zorgt zwaartekracht ervoor dat dingen naar beneden vallen; dat is precies wat er in deze spelletjes gebeurt! Veel plezier!

Dit vinden wij de leukste spellen:Samephysics, Gravity Pods 2, Epic Blast, Bonk.io, Sugar Sugar, Cut The Rope, Dino Steak, Cut The Rope 2, Crazy Graviton, Monocycle